Hösten är (trots värmen) snart här!

Nu öppnar vi igen och jag som är din nya vän på kontoret heter Hanna Jenneblad.
Mig kan du nå på tisdagar och torsdagar mellan 9.00-17.00 på samma nummer som tidigare eller maila till info@orebroriksteaterforening.se
Jag ser fram emot att få arbeta med de bästa jag vet, upplevelser för sinnena. Jag är Örebroare och jag började min sinnesresa på Örebro Kulturskola som barn och har aldrig slutat leka efter de. Teatern har alltid varit en plats jag funnit som min och att få vistats på Hjalmar Bergmanteatern känns som en gåva.
Även om sommaren dröjer sig kvar är det dags att boka upp höstens föreställningar. De gör du enkelt via https://www.tickster.com/sv/p/orebro-rtf
Vi startar starkt den 1 september med Medborgarbandet ger Vinnare tar allt. De känns lite pirrigt så här inför första föreställningen. Många delar ska klaffa och jag är ”ny på jobbet”. Första kampen blev med skrivaren, de visade sig vara slut på bläck.
Varmt välkomna till höstens säsong!

Sommaren är här!

En händelserik vår med fantastiska föreställningar ligger bakom oss – 2 slutsålda föreställningar, massa härlig barnteater och internationell dans. Ja, det har varit en väldigt bra vår enligt mig. Nu ser jag fram emot en lika händelserik höst.  Men vad är det som händer i höst? Inte nog med att vi har en repertoar som innehåller massor av traditionell teater, vi kommer dessutom att arrangera både en teaterresa för våra medlemmar samt en medlemskväll den 19 oktober. Den sistnämnda kvällen ska jag faktiskt sätta mig och börja planera just nu. För trots att jag sitter på mitt kontor och längtar lite efter semestern som infaller sig om endast 2 veckor, så har jag mycket som ska fixas och förberedas innan dess. 🙂

Slutligen,

Ha en fantastisk sommar allihopa, ta hand om er och ta hand om varandra.

Snart dags för årsmöte

Tiden går fort och det var ett bra tag sedan bloggen uppdateras. I dagsläget håller jag på att få ihop alla årsmöteshandlingar inför stundande årsmöte söndag 5 mars. Utöver det så arbetar jag även med att lägga repertoaren för Hösten 2017 och Våren 2018 – väldigt roligt måste jag säga! Vi kommer att ha mycket att se fram emot i framtiden, det vill jag lova.

/ Frida

# Hashtag

Innan föreställningen till ”Männen med rosa triangel” kom Frida på att vi hade två skyltar som stod oanvända med gamla affischer klistrade på.

20160420_134326

Vi ville skapa en bakgrund som publiken kunde använda när de vill visa vad de gör via sociala medier.

Målarfärg i rosa köptes in eftersom loggan till föreningen har den färgen. Skyltarna rensades från allt gammalt och blev ordentligt rosa, sen fäste jag affischer och flyers till föreställningen ”Männen med rosa triangel” på dem. Hashtagen till vår förening skrevs på permanent på ena sidan.

20160421_140328

Den skylten kommer nu att finnas, i foajén, klädd med flyers och affischer från den aktuella föreställningen just den dagen. Publiken kan då ställa sig framför skylten och fotografera sig och dela ut via olika sociala medier med föreningens samt föreställningens hashtag.

346

På bilden ovan står Catharina Nilsson, producent  för ”Männen med rosa triangel”, Riksteatern.

//PraktikantTone

Nytt år – nya möjligheter

FullSizeRender2016 är här – fast jag har trott att det är 2016 i flera månader. I mitt arbete arbetar jag inte bara med de föreställningar som spelar under aktuell säsong, utan jag arbetar ständigt med framtiden och framtida repertoarer. Nytt för 2015 var att Riksteatern utökade sin repertoar – vilket innebar att vi under hösten 2015 fick göra beställningarna för Hösten 16 OCH Våren 2017. Detta är något som jag och styrelsen verkligen ser positivt på.

Men vad händer just nu? Jag har precis kommit tillbaka efter en lång julledighet och har startat motorn igen. Nu fortsätter arbetet med att förberedda inför vårens repertoar – skaffa teatervärdar, skapa annonser, marknadsföra och mycket annat roligt. Inom en snar framtid kommer vi dessutom påbörja arbetet med kommande säsonger. Som ni hör – det är fullt upp!

Ni tvekar väl inte att höra av er om ni har tankar eller funderingar? Örebro Riksteaterförening är en ideell förening som drivs till största del av ideellt engagemang och vi värderar era tankar!

Hoppas att vi ses i salongen!

/ Frida

 

Hösten är igång..

IMG_8611
Kaffe och bulle innan föreställningen.
IMG_8607
Vår utsikt från bussen.
IMG_8615
Utsikt från bussen.

Hösten börjar närma sig både gällande att luften blir lite kallare, men framförallt genom att vi nu satt igång med höstens repertoar.  I lördags hade vi vår första barnteaterföreställning, vilket som vanligt blev succé. Själv tycker jag att barnteatern är väldigt givande att arbeta med då man ser glädjen i barnens ögon.

Den 29 augusti var föreningen på teaterresa i Kopparberg och Opera på Skäret. Det var en buss av den mindre varianten som lämnade Örebro denna lördag för att se föreställningen La Traviata. Väl på plats inledde vi vår vistelse med en operaintroduktion, där några från det konstnärliga teamet presenterade både historien bakom Opera på Skäret samt deras tolkning av La Traviata. Föreställningen var fantastisk och det var ett sant nöje för mig att få göra denna resa med våra medlemmar.

I skrivande stund sitter jag och skriver på medlemsbrevet som snart skickas till tryck och sedan ut till våra medlemmar. Härnäst väntar höstens repertoar, en medlemskväll samt vårt nystartade projekt #NN.

 

Mer om detta vid en senare tillfälle!

Trevlig helg!

/ Frida

Sommaren är här!

Tänk att det redan är juni! – Tiden går fort när man har roligt! För min del står semestern för dörren och jag sitter i detta nu och arbetar med det sista detaljerna innan vi kan stänga kontoret för sommarn.

Men innan vi stänger tänker jag skriva lite om vad som har hänt sedan sist. En del av min tid har gått åt till att tillsammans med styrelsen och särskilt ledamot Astrid, arbeta fram en strategi för att engagera fler unga i vår förening. Detta arbete kommer att ta fart på riktigt i höst, men planeringen är i full gång.

Vi får inte glömma att nämna att just ledamot Astrid den 5 juni tog examen från Örebro Universitet och kan nu titulera sig som teaterpedagog. Självklart var jag på plats för att gratta henne med blommor och blader!

Trevlig sommar allihopa!

Frida

Äntligen!

Äntligen är höstens repertoar lagd, medlemsbrevet skickat och säsongsprogrammet tryckt. Och jag måste säga att jag tycker att vi fått till en fin repertoar för hösten och jag hoppas verkligen är det är fler som tycker det.

I onsdags skickades säsongsprogrammet ut till alla våra medlemmar, tillsammans med vårt nya säsongsprogram. Tidigare har hela Örebro Län sammanställt ett säsongsprogram, men då det beslutades att detta program skulle upphöra, så bestämde vi oss för att göra vårt egna. Själv tycker jag att det känns väldigt roligt att vi kunnat skapa denna produkt, och jag hoppas att det kommer uppskattas.

Om du kommer på en bra plats där vi kan sprida dessa program, kanske på din arbetsplats, hos din frisör, eller liknande så hör gärna av er! ——> frida@orebroriksteaterforening.se Nu ska jag några sista ansträngningar innan jag tar helg. Ta hand om er! / Frida

Säsongsprogrammet Hösten 2015
Säsongsprogrammet Hösten 2015
300 medlemsbrev kuverteras
300 medlemsbrev kuverteras
Medlemsbreven hämtas från tryckeriet
Medlemsbreven hämtas från tryckeriet

En dag med styrelsen

 

DSC00813 DSC00816 DSC00828

Igår träffades styrelsen för att tillsammans starta arbetet med att få fram en krisplan. Frederick Axewill ledde arbetet och lät styrelsen skriva upp de risker/kriser som fanns. Dessa fick sedan placeras in i en tabell beroende på sannolikhet och konsekvens.

Som en del av detta arbete fick styrelsen även en rundvandring i huset. De fick lära sig allt ifrån vilka utrymme vi har tillgång till i huset, till hur elcentralerna fungerar.

En väldigt lyckad och spännande dag!

/ Frida